Понедельник, 29 апреля 2024 года
Russian Belarusian English
Главная - Новости - Новости региона - Сыры па сучасных тэхналогіях
17 ноября

Сыры па сучасных тэхналогіях

Бялыніцкі цэх па вытворчасці цвёрдых сыроў ААТ “Бабуліна крынка” з’яўляецца найсучаснейшым прадпрыемствам харчовай прамысловасці, дзе ўжо на працягу дзесяці гадоў дзейнічае інавацыйная тэхналогія па вытворчасці цвёрдых сыроў.

У калектыве, які многа­ гадоў паспяхова ўзначальвае Тамара ГАЛЁТА, працуюць толькі лепшыя спецыялісты і рабочыя цэха, выдатна спалучаецца вопыт ветэранаў вытворчасці і энергія, веды маладых працаўнікоў.

Тэхналагічны працэс поўнасцю аўтаматызаваны і разлічаны на сутачную вытворчасць лініі да 20 тон сыру і 1,5 тоны масла.Сёлета за дзесяць месяцаў у цэху перапрацавана 44136 тон малочнай сыравіны, з якой атрымана 3807 тон сыроў і 490 – масла. Тут жа адбываецца і першы этап перапрацоўкі сыроваткі – яе канцэнтраванне.

Сучасны рынак пастаянна дыктуе свае патрабаванні да якасці малочных прадуктаў, іх асартыменту, знешняга выгляду. Спажыўцы жадаюць бачыць на сваім стале прадукт самай высокай якасці ў спалучэнні з прымальнай цаной. Таму факт пастаўкі на экспарт практычна ўсяго аб’ёму вырабленых у Бялынічах сыроў сведчыць пра тое, што яны не саступаюць па ўсіх параметрах лепшым сусветным аналагам.

Пра высокае майстэрства бялыніцкіх сыравараў сведчыць таксама тое, што іх сыры неаднаразова атрымлівалі перамогі на розных прэстыжных міжнародных конкурсах-дэгустацыях і аграпрамысловых выставах, як “WordFoodMoskow”, “Залатая Восень” (абедзве – Расія) і інш.

– Усяго выпускаем больш за 30 відаў сыроў, – адзначае намеснік начальніка цэха па вытворчасці Галіна НІЗАЎЦОВА. – Дваццаць відаў пастаянна знаходзяцца ў камеры выспявання. І пры гэтым наш асартымент штогод пашыраецца. Да прыкладу, сёлета на рынак выпушчаны тры новыя віды сыру –“Манастыр Тупічэўскі”, “Замак манахаў” і “Фрысбург”. Калі два першыя адносяцца да марак традыцыйных сыроў расійскай групы, то апошні з’яўляецца сапраўднай навінкай і мае відавочныя адрозненні і асаблівасці. Малюнак структуры сыру “Фрысбург” складаецца з буйных, да двух сантыметраў, “вочак” круглай і авальнай формы, ён мае натуральны светла-крэмавы колер і пікантны салодка-арэхавы смак з адценнямі смаку казінага малака.

І гэтыя навінкі бялыніцкіх сыраробаў ужо паспелі ацаніць сапраўдныя сырныя гурманы.
Тэкст і фота Андрэя СУПІТАЛЁВА
­ Поделиться:

Афиша и объявления

18 апреля
24 и 26 апреля 2024 года в районном центре культуры (г.Белыничи, ул.Советская, д.20) будет проводиться республиканская молодежная ярмарка вакансий по вопросу...
4 апреля
Прием граждан 12 апреля 2024 г. с 9.00 в здании райисполкома проведет выездной прием граждан и представителей юридических лиц помощник Президента...
4 апреля
В здании райисполкома проведет выездной прием граждан Министр архитектуры и строительства Республики Беларусь Пархамович Руслан Викторович.
© 2007 Белыничский районный исполнительный комитет
213051, г. Белыничи, ул. Советская, 29
+375 (2232) 78-7-22, +375 (2232) 78-7-22 (факс)
rik@belynichi.gov.by
  Дизайн и разработка -
«Реактивные технологии»
AskerWEBТехническая поддержка сайта. ООО "AskerWeb"
Телефон «горячей линии» Белыничского исполкома

+375 (02232) 78-741

Понедельник – пятница с 8.00 до 17.00

Перерыв с 13.00 до 14.00

Режим работы Белыничского исполкома

213051 г. Белыничы, ул. Советская, 29

Понедельник – пятница с 8.00 до 17.00

Перерыв с 13.00 до 14.00